Trambulin-híd Párizsban


Évről évre számtalan újdonság lát napvilágot, de az AZP építésziroda ötlete most sok másikon túltesz.  


 
 

 
Ők az elsők, akik trambulin – hidat terveztek, illetve a papírra vetett elképzelést meg is valósították. Hasonló anyagok alkalmazásával dolgoztak, mint amit egy légvár elkészítéséhez használnak és a régi technológiát ötvözve az új módszerekkel és hihetetlen építményt hoztak létre. A felfújható trambulin- híd légvárhoz hasonlóan pihe-puha, rugalmas és biztonságos, mely a Sajna egyik partjától a másikig ér.

Az ötlet egy meghirdetett hídépítő pályázat által jött, mely kritériumai a következők voltak. Az újonnan készülő építmény legyen kreatív, merész és a kész végeredmény teljes mértékben térjen el minden eddigi híd megjelenésétől. Azáltal, hogy Párizsban összességében 37 közúti, valamint 49 gyalogos forgalomra tervezett híd épült már meg, igen csak gondolkodóba esett az AZP csapatának. De a belefektetett idő és energia megérte a pénzét, mivel a pályázat 3. helyezettje lett a légvárra hasonlító építmény. 

Az elkészült híd egyfajta játékosságot követel meg a rajta átkelőktől, hiszen ugrálva lehet csak eljutni a folyó egyik partjától a másikig. Kinézete három légvár fánkra hasonlít, melyek a megfelelő technika segítségével össze vannak ígérve. A fánkok közepére pedig trambulinok vannak kifeszítve, mely légies mozgást kölcsönök az embereknek.

A légvár szerű fánkok felfújásához 3700 köbméter levegő szükséges és a híd átmérője közel 30 méter. A rá és lemászást pedig konzolos létrák segítik, ami szükség szerint le is szerelhetőek. És a biztonságos használat miatt sem kell aggódni, hiszen baleset és leesés, illetve vízbe esés biztos a híd és sokan használják nem csak közlekedés, hanem kikapcsolódás céljából is.