rendezvény kellékek, rendezvényszervezés

Cím:   2351. Alsónémedi, Nyárfa u. 7.
Tel.:   06 29 337 908
Mobil:   06 20 434 2028
E-mail:   rendezveny@kellekek.com


Partnereink

 

Legfrissebb cikkek

 

Adatkezelési tájékoztató

Mi is az a Glamping?

Mi is az a  Glamping?

 Mostanában egyre többet találkozhatunk ezzel a kifejezéssel, ahogy nálunk is egyre több cikk szól a glamping jegyében megalkotott eszközökről. Ezért pár sorban szeretném bemutatni magát a trendet, hogy kicsit átérezhetőbb legyen ez a csodálatos világ.

 A glamping szó jelentése két angol szó, a glamour és a camping szavak összeolvadásából keletkezett, jelentése nyersfordításban luxuskemping.
 
A világ minden táján egyre elterjedtebbek a glamping stílusában megépített szálláshelyek, melyeknek sok előnye van a hagyományos szállodákkal szemben. Ez a sátor nyújtotta szabadságot, egy ötcsillagos szálloda kényelmével ötvöző megoldás, ugyanis nem rongálja a környezetet, nem kell komoly átalakításokat végeznünk a természetben, hogy az építményt felállítsuk. Így akár természetvédelmi területeken is létre hozható, miközben minden kényelmi szempontot kielégít.
 
 A glamping sátor szállókban a lakó, szórakoztató, étkező, közösségi és dohányzóhelyek mind külön-külön térben helyezkednek el, és nem ritka az olyan extra szolgáltatás, mint egy barista, bartender, masszőr, terapeuta, sommelier foglalkoztatása. Sőt, sok helyen michelin csillagos szakácsokat alkalmaznak, a tökéletes kiszolgálás jegyében.

 De, hogy mi is az, amiben a sátor ponyván kívül jobb egy ilyen hely, mint bármelyik másik? Nos, itt a luxus mellett megmarad a szabadságérzés, a természettel való folyamatos kapcsolat, nincs WiFi, Internet, telefon, TV, ezáltal valóban kikapcsolhatunk és magunkra, illetve embertársainkra hangolódhatunk.
 

 Érdemes mindenkinek legalább egyszer kipróbálnia ezt az érzést, valóban felüdítő!